Tuleeko sää hidastamaan pakolaisvirtaa?

Talvimyrskyt Välimerellä, Balkanin raju talvi, Pohjolan paukkupakkaset. Mikä vaikutus näillä on pakolaisvirran hillitsemisessä?

Talviaikaan Välimeri saattaa olla erittäin raaka. Myrskytuulet, korkeat aallokot, kylmenevä vesi. Kaikilla näillä on oma vaikutuksensa. Ei ole helppoa matkustaa huteralla purrella tai kumiveneellä näissä olosuhteissa.

Opnamedatum: 2011-02-10

Jos sääolosuhteet Välimerellä ovat liian hankalat, on varsin todennäköistä, että Turkki yrittää (osana kiristyskampanjaansa) alkaa puskemaan pakolaisia Traakiassa maarajan yli Bulgariaan. Tästähän on jo näkynyt merkkejä kun viime viikolla Bulgarian rajalla sattui selkkaus, jossa yksi Afgaani sai surmansa. Georgi Kostov, Bulgarian sisäministeriöstä sanoo:

¨Rajavartiamme törmäsivät 50 laittomasti rajan ylittäneeseen, jotka alkoivat vastustaa pidätystä. Yksi sotilaistamme ampui varoituslaukauksia ja laiton rajanylittäjä sai osuman haavoittuen kimmokkeesta. Hän menehtyi myöhemmin.¨

On hyvin mahdollista, että tämä oli koe Turkin puolelta. Halutessaan he olisivat helposti voineet pysäyttää 50 ulkomaalaisen joukon liikkumisen raja-alueella. Turkin viranomaiset ja rajavartiosto ovat varmasti olleet tietoisia heidän liikkeistään.

January_in_the_Little_Carpathians-1

EU:n jäsenmaiden pitäisi tukea Bulgariaa ja auttaa varmistamaan rajan kiinni pysyminen. Se lienee kuitenkin turha toivo kun ottaa huomioon EU:n avoimien ovien politiikan ja rajojen täydellisen laiminlyönnin. Myös Bulgarian puolustusvoimat kaipaavat pikaisia päivityksiä.

Myös sää voi pysäyttää  Bulgarian kautta Eurooppaan yrittäviä. Balkanin sää voi olla erittäin kylmä ja raaka, puhumattakaan jos Bulgariasta jatketaan Romaniaan ja pyritään keskeisempään Eurooppaan Karpaattien vuoriston yli. Ylittäminen lumen, pakkasen ja jäätävien tuulien armoilla huonoissa varusteissa tulee osoittautumaan vähintäänkin vaaralliseksi, todennäköisesti hengenvaaralliseksi. Kaikenlaiset unelmat jalkapatikkamatkoista tällä alueella talviaikaan tulevat karisemaan nopeasti. Varvastossuissa ei näissä olosuhteissa pitkälle pötkitä.

Turkista tuskin on paljon apua pakolaisten pysäyttäjänä. Päinvastoin, Turkki käyttää tilannetta hyväkseen Euroopan unionin kiristämiseksi. Turkki haluaa jäseneksi unioniin. Se olisi tietenkin massiivinen virhe Euroopalta. Sitä paitsi on oksymoron, kun Turkki sanoo pysäyttävänsä pakolaiset jos saa kiitokseksi EU-jäsenyyden; Jos Turkista tulee EU:n jäsen, sittenhän kaikki Turkissa nyt oleskelevat pakolaiset olisivat jo valmiina Euroopan unionin alueella! (unohtamatta heidän lisäkseen 78 miljoonaa turkkilaista.)

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Tuleeko sää hidastamaan pakolaisvirtaa?”

  1. Toivottavasti tulee kovat pakkaset pian ja metri lunta, ehkä se vähän hidastaa tätä hulluutta. Monelle jo täällä olevalle tulee koti-ikävä ja toteavat, että on tullut aika palata katsomaan, kuinka se mehiläishoitajan asuun pukeutunut kotiorja ja pikku terroristit voivat. Ehkä vois osallistua taas pikku kahinaan, isistä vastaan. hallitusta vastaan ym.ym, valinnanvaraa on. Johan tässä tuli lomailtuakin.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s