UNESCO Islamilaisten maiden ¨takataskussa¨

Islamilaisten maiden äänestysblokki YK:ssa hallitsee myös UNESCO:a. Viimeisin lyömäase Israelia vastaan on päätöslauselmaluonnos Jerusalemin itkumuurin julistamiseksi Al-Aqsan moskeijalle kuuluvaksi muslimien pyhäksi paikaksi.

Israelin UNESCO:n lähettiläs Carmel Shama Hacohen sanoo:  ¨kyseessä on totaalinen Islamisaatio¨. 

Itkumuuri on juutalaisten pyhin paikka. Pyhä paikka juutalaisille on myös koko Temppelivuori, jolle muslimivalloittajat ovat rakentaneet Al-Aqsan moskeijan ja vastustavat juutalaisten rukoilemista alueella. Ensimmäinen juutalaisten temppeli rakennettiin vuorelle 962eKr., Al-Aqsan moskeija on rakennettu vasta vuonna 705 eli yli 1600 vuotta myöhemmin. Muslimien rakennelmat on rakennettu juutalaisten temppeleiden päälle. Tämä käytäntö on Islamissa tavanomaista. Muslimivalloittajien tavoite on aina ollut muuttaa kirkot ja temppelit moskeijoiksi. Tästä on vähintäänkin satoja esimerkkejä kautta Lähi-idän, Aasian ja Euroopan.

Esityksen UNESCOssa ovat tehneet Palestiinan puolesta Egypti, Tunisia, Algeria, Marokko, Kuwait ja Arabi Emiraatit. Kuusisivuisessa dokumentissa ei mainita sanallakaan juutalaisten yhteyttä Jerusalemin pyhiin kohteisiin. Israelin varaulkoministeri Tzipi Hotowely sanoo, että kyseessä on ¨palestiinalaisten yritys uudelleenkirjoittaa historiaa hyökkäämällä juutalaisuuden perustaa vastaan¨. Asiasta päättävällä UNESCO:n hallintoneuvostolla on 58 jäsentä ja Islamilaisilla mailla ja heidän liittolaisillaan on takanaan enemmistö.

Muslimit argumentoivat, että Jerusalem ja Temppelivuori kuuluu heille koska Muhammedin sanotaan laskeutuneen sinne lentävällä hevosella (Buraq), jolla oli naisen kasvot. Jerusalem on ollut yli 3000 vuotta juutalaisten pääkaupunki.

UNESCO on Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö jonka tehtäviin kuuluu esimerkiksi sanan- ja lehdistönvapauden, mediakehityksen ja informaation edistäminen. Tukeeko UNESCO myös historian uudelleen kirjoittamista?

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s